X-Button

IPO – Ontwerpproject 5

 

Opdracht

Redesign van een bestaand product dat beter tegemoet komt aan de gebruikseisen die je aan zo’n product kunt stellen. Let hierbij dus vooral op de aspecten waar je als gebruiker mee geconfronteerd wordt:

– Bruikbaarheid
– Bediening
– Uitstraling

 

Product

Voor dit project gingen we in zee met het bedrijf X-Guard. Wij werden verantwoordelijk voor het ontwerp van een nieuwe versie van de My Bodyguard. Dit is een mobiel alarmsysteem, waarbij met een druk op de knop hulpdiensten ingeschakeld worden en er een spreek-luister verbinding tot stand wordt gebracht met de alarmcentrale via de bijgeleverde telefoonsoftware. De doelgroep bestond uit thuiszorgmedewerkers en ‘alleenwerkers’. De bedoeling was om een slank en niet opvallend product te maken dat gedragen kon worden zonder in de weg te zitten. Uit gebruiksonderzoeken bleek dat men het praktisch vond om het product om de pols te dragen of aan de broeksriem.

In overleg met het bedrijf hebben we een nieuwe behuizing ontwikkeld die een stuk kleiner kon worden. De X-Button. Tevens kan het trackingsysteem aangeven waar de persoon zich bevindt, zo wordt het aantal handelingen verkleind en kan bij calamiteiten kostbare tijd worden gewonnen.

 

Model

Voor de eindfase van het project hebben we een testbaar concept model gemaakt. Na kunststof- en houtmodellen is een CAD model gegenereerd. Deze is vervolgens 3D geprint, afgewerkt en gelakt. Het model hebben we met X-Guard getest in gebruiksonderzoeken met de doelgroep.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *